Thai Choice roheline kalakarri

  • november 24, 2016
  • No comments
  • Author: D.T.L.

Thai Choice abil saame tuua Sinuni imemaitsvaid ja lihtsaid taipäraseid roogasid, mille unikaalsed retseptid on meie jaoks loonud Tuuli Mathiesen. 

Aromaatne roheline karri on hästi tuntud Tai köögi maitseküllane klassik. Thai Choice rohelise karri pastast võib lihtsa vaevaga teha kookospiimaga kreemise kastme kala ja köögiviljadega, mida sobib serveerida basmati riisi või ka nuudlitega. Tagasihoidliku välimuse taha peidab end tõeline maitsepomm. Kalana sobib siin kastmes nii valge kala kui ka lõhelised ja kui oled mereanni sõber, võid siin kasutada hoopis hiidkrevette.  

Kogus: 2-le 

  • 2 dl Thai Choice rohelise karri pastat 

  • 400 ml Thai Choice purk kookospiima 

  • 200 g suhkruherneid 

  • 300 g valge kala fileed, tükeldatuna 

  • 2 sl Thai Choice kalakastet 

  • Serveerimiseks punast tšillit ja koriandrit, hakituna 

  • Laimimahla 

  • Aurutatud basmati riisi serveerimiseks 

Tõsta rohelise karri pasta pannile või potti, lisa veidikene kookospiima, sega läbi ja kuumuta, kuni segu hakkab kergelt mullitama. Lisa nüüd ülejäänud kookospiim, lase keema tõusta ja lisa suhkruherned. Keeda umbes 1 minut. Lisa nüüd kala ja kuumuta umbes 3-5 minutit sõltuvalt kala paksusest, kuni kala on läbi küpsenud. Maitsesta kaste paari lusikatäie kalakastme ja laimimahlaga. Serveerides puista peale hakitud värsekt tšillit ja koriandrit. Paku juurde aurutatud basmati riisi. Serveeri kohe. 

Antud retsepti ja rohkemgi veel leiad meie virutaalsest kokaraamatust aasiamaitsed.ee

Categories

Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga