Schwartau

Kahe venna poolt 1899. aastal alustatud Schwartau on muutunud Saksamaa supermarketites turuliidriks.

Maitsvate ja looduslike toodete poolest tuntud Schwartau pakub moose, želeesid ja puuviljamaitseaineid. Kuna umbes 90% puuviljadest pärineb Euroopa Liidust, on tagatud kõrge kvaliteedi kasutamine.  See pühendumus tagab, et kõik tooted maitsevad võimalikult värskelt ja puuviljaliselt.

Kuna Schwartau tugineb oma toote valmistamisel looduslikele koostisosadele, sai Schwartau Lean & Greeni asutajaliikmeks. Selles organisatsioonis lubas Schwartau vähendada süsinikdioksiidi heitkoguseid 2018. aastaks 20% võrra. Schwartau töötab iga päev jäätmete vähendamise kaudu maailma parandamise nimel. Schwartau on uhke , sest suudab taaskasutada 85% oma jäätmetest. Veelgi enam, ettevõte töötab aktiivselt mesilaste arvu suurendamise nimel, kuna nad tõdevad, et nende tooted ei oleks ilma mesilaste raske tööta võimalik.

Schwartau toodab moose, želeesid ja puuviljapasta. Nende kolme eristamine on väga oluline. Tarretistes on segu umbes 45% puuviljamahlast, moosides on puuviljapüreed umbes 45% ja puuviljapastades vähemalt 50% puuviljatükke ja püreed.

Alates 1899. aastast asub Schwartau Saksamaa Schleswig-Holsteini piirkonnas. Vendade Otto ja Paul Frommi alustatud Schwartau tootis oma esimese kaubamärgiga toote 1912. aastal. Edu kasvas nii, et 1924. aastaks oli vaja omada äratuntavat logo. Nad otsustasid kasutada Bad Schwartau torne – linna, mille järgi nende toode on nimetatud.

Ettevõte soovis toota kõige kvaiteetsemaid puuviljatooteid, seega mõisteti, et tootmises tuleb kasutada vaid parimaid puuvilju. 1937. aastal avati toidulabor uute retseptide ja juba olemasolevate toodete kvaliteedi testimiseks.

  1. aastal võttis juhtimise üle dr Oetker. Järgmisel aastal tutvustas ettevõte X-kujulist klaasi, mida täna kasutatakse Schwartau Extra mooside jaoks. Ei läinud kaua, kui sellest sai turuliider.
  2. aastal tuli Saksamaal esmakordselt müügile täielik želee sortiment. Kuigi tooted pole liiga palju muutunud, oli puuviljatoodete tootmisel siiski ruumi innovatsioonile. 2005. aastal ilmus liin Schwartau Velvet. Sellel joonel on sametiselt sile tekstuur, jättes välja kõik seemned ja puuviljatükid. Schwartau on 118 aasta jooksul pakkunud kõrgeima kvaliteediga puuviljamaitselisi moose. Tänapäeval tegutseb ettevõte endiselt Schwartaus ja toodab parimaid saadaolevaid moose, želeesid ja puuviljapaste.